Mat för muskler

Som jag har nämnt många gånger tidigare är protein viktigt när man tränar eftersom att det är kroppens byggsten. Proteinet hjälper alltså till att bygga muskler, och därför bör man fylla på med dessa efter träning. På bloggen www.halsonoten.shapemeup.se hittade jag en fin liten tabell över proteinkällor och hur mycket av dem man kan äta för 200 kcal som jag tänkte lägga upp här. Titta gärna in på hennes blogg, själv tycker jag att den är väldigt inspirerande.
Måtten är ungefärliga och kan skilja lite mellan olika märken, men bra som riktmärke. Parentesen visar hur mycket protein som finns i den angivna mängden.
- Kycklingbröstfilé utan skinn 200 g (42 g protein)
- Laxfilé 105 g (20 g protein)
- Torsk 270 g (45,9 g protein) BÄST!
- Skalade räkor 240 g (43,4 g protein)
- Nötfärs 10% 135 g (27 g protein)
- Keso 4% 220 g (26,4 g protein)
- Lättkesella 270 g (35,1 g protein)
- Ägg (Ett normalt ägg väger ca 65g) 140 g (17,6 g protein)
- Fläskfilé 180 g (37 g protein)
- Tonfisk i vatten på burk, avrunnen 180 g (45 g protein)
- Makrill i tomatsås på burk (väldigt olika beroende på märke) 100 g (14,4 g protein)
Det känns gött att alla dessa livsmedel är personliga favoriter, så jag har då inga problem att få i mig protein!
Isabelle
Kommentarer
Trackback