Saffransmarinerad gös med sötsur paprika
Paprikor är fulla av antioxidanter som stärker immunförsvaret.
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
4 gösfiléer med skinnet kvar, à 140 g
2 ½ msk olivolja
1–2 paket saffran, efter smak
havssalt och svartpeppar
basilikablad till garnering
Sötsur paprika:
6 röda paprikor
2 msk olivolja
havssalt och svartpeppar
en liten skvätt rödvinsvinäger
1. Skölj och putsa fiskfiléerna och ta bort eventuella ben med laxtång. Blanda olivolja och saffran i en vid form. Lägg i filéerna och vänd dem i saffransblandningen så att de blir helt täckta. Mal över lite peppar, täck med plastfolie, och marinera i kylskåp i 20 minuter.
2. Dela paprikorna, kärna ur dem och skär dem sedan i tunna stavar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller wok, lägg i paprikan och woka på stark värme tills de börjar mjukna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en liten skvätt rödvinsvinäger. Låt puttra i ett par minuter tills vinägern har kokat in och paprikan är mjuk. Ta bort pannan från spisen och ställ åt sidan, men håll paprikan varm.
3. Hetta upp en stor stekpanna med släpp lätt-beläggning. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar och stek dem med skinnsidan ner i cirka 2 minuter tills skinnet är gyllenbrunt och knaprigt. Vänd filéerna och stek dem på andra sidan i cirka 1 minut tills fisken är precis lagom stekt.
3. Lägg upp paprikan på varma tallrikar och lägg fiskfiléerna ovanpå. Garnera med basilikablad och servera genast.
Saga