Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter
Denna goda rätt var gårdagens middag, ett tack till min kära farmor som lagar så underbar mat!
Ikväll blir det fotbollsträning i det soliga vädret! :)

Ingredienser för 4 portioner:
4 st |
3 st |
1 påse |
1 st |
1 st |
2 dl |
4 dl |
2 msk |
100 gram |
6 st |
Tillagning
1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.
2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.
3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.
Saga
2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.
3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.
Saga
Kommentarer
Trackback