Järn boostade plättar

Spenatplättar

2 portioner, ca 20 plättar

150 g hackad djupfryst spenat
2 ägg
5 dl mjölk
1 tsk mineralsalt
1 msk rapsolja
rapsolja till stekning
rårörda lingon
2 1/2 dl vetemjöl

Tina spenaten i micron. Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och den tinade spenaten. Smaka av med salt och blanda i oljan. Stek plättarna i en teflonpanna med lite olja tills de blir gyllenbruna. Byt mjölet mot grahamsmjöl/ rågmjöl eller dinkelmjöl om du vill öka fiberinnehållet.
Gör gärna en egen variant av rårörda lingon genom att blanda frusna lingon med honung, och låt stå i rumstemperatur. När de tinat, mosa lingonen grovt med en gaffel.

Detta är ett exempel på hur man kan omvandla en vardagsrätt till en hälsorätt. Plättarna kommer att explodera av färg, antioxidanter och järn. Det är ett bra sätt att tänka på. Om man har en färglös maträtt ska man alltid fundera på hur man kan göra den mer färgrik. Färgrik är nämligen lika med antioxidanter.

Isabelle

 

2011-05-31 @ 22:22:42 Recept Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0