Biff med Quinoasallad
Dagens middag står jag för och idag ska jag ge mig på biff med quinoasallad. Quinoa är en bra ersättning av ris då Quinoa innehåller mer näringsämnen, dessutom kan den även ersätta bulgur och couscous på grund av smaken. Så våga byta ut basvarorna!
Ett hett tips till er som letar efter goda och nyttiga recept är att spana i DN, där hittar jag alltid smaskiga rätter! Eller gå in på DNs hemsida: http://www.dn.se/mat-dryck
Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
2 dl quinoa
250 g körsbärstomater
4 utskurna biffar (à 150 g)
1 msk rapsolja
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 påse mixsallad (150 g)
½ citron, pressad saft
2 msk olivolja
1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna.
2. Stek biffarna i rapsolja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila ca 5 min. Strimla det.
3. Blanda quinoa, tomater och sallad. Häll över citronsaft och olivolja. Servera salladen med biff och eventuellt en extra citronklyfta.
(Resultatet)
Saga
Kommentarer
Trackback