Sunda kanelbullar


Även fast man har bra koll på vad man stoppar i sig och är noga med att inte äta något onyttig så ska man inte behöva gå miste om en massa godsaker i livet. Därför älskar jag att man själv kan göra om recept så att dem blir nyttigare. Här bjuder jag på ett recept på minder onyttiga kanelbullar.

                           


Kanelbullar

Antal portioner: 20

Ingredienser:
50 g jäst
2,5 dl mjölk
100 g kesella 
0,5 dl flytande honung
1 dl ljus sirap
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 msk psylliumfrö
7-10 dl dinkelmjöl
 
Fyllning:
150 g kesella ´
3 msk malen kanel
2 msk vaniljsocker
1 uppvispat ägg
0,5 dl hackad mandel

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader, fingervarmt. Blanda den ljumma mjölken med kesella. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör om. Häll i psylliumfrön och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella och pudra över med kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva 2 cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna på galler.

                                                                                                                                 Njut av livet!
                                                                                                                                            Saga
2011-06-01 @ 12:26:00 Recept Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0